maandag 6 augustus 2018

Weg met die piekergeest!


Opwekking 518 

Heer, U bent altijd bij mij (Psalm 139)


Heer, U doorgrondt en kent mij;
mijn zitten en mijn staan
en U kent mijn gedachten,
mijn liggen en mijn gaan.
De woorden van mijn mond, o Heer,
die zijn voor U bekend
en waar ik ook naar toe zou gaan,
ik weet dat U daar bent.
Heer, U bent altijd bij mij,
U legt uw handen op mij
en U bent voor mij
en naast mij
en om mij heen.
Heer, U bent altijd bij mij,
U legt uw handen op mij
en U bent voor mij
en naast mij
en om mij heen,
elke dag.
Heer, U doorgrondt en kent mij,
want in de moederschoot
ben ik door U geweven;
U bent oneindig groot.
Ik dank U voor dit wonder, Heer,
dat U mijn leven kent
en wat er ook gebeuren zal,
dat U steeds bij mij bent.

Ik luisterde dit lied vandaag in de auto. Het raakte mij. Vooral de woorden: U bent voor mij, en naast mij en om mij heen, elke dag. In psalm 139 staat het zo:
'U sluit mij in van achter en van voren. U legt Uw hand op mij.'
Hoe mooi en wonderlijk! Dat vindt David dus ook. Hij schrijft erachter: 'Dit kennen - het is mij te wonderlijk, te hoog, ik kan er niet bij. Waar kan ik Uw Geest ontgaan, waar Uw aangezicht ontvluchten? Al steeg ik op naar de hemel, U bent daar; of legde ik mij neer in de hel, zie, U bent daar. Nam ik vleugels van de dageraad, woonde ik aan het einde van de zee, ook daar zou Uw hand mij leiden en uw rechterhand mij vasthouden. 
Wat ik vandaag graag door wil geven, is dit:
God weet van jou af, Hij weet alles van jou. Alles. Hij is achter je en voor je. En dan is daar ook nog Zijn hand boven je. Je kunt geen kant op. En dat is goed. Echt, vertrouw Hem maar, Hij is je vertrouwen zo waard. Je kunt en mag geen kant op. Hij wil je leiden. Laat dat toch gewoon gebeuren. Dat is zo'n heerlijk, relaxt leven! Maak je nergens druk om, maar vertrouw Hem onvoorwaardelijk.
Is Hij je Vader nog niet? Hij staat op de uitkijk om ook jou in Zijn armen te sluiten! Geloof in de Heere Jezus, dan is God ook jouw Vader! 
Ik ga Corrie nog even citeren hoor, Corrie ten Boom, de bekende evangeliste.
Al eerder noemde ik haar boekje: Vertrouw op God. Zo mooi! Vandaag een plaatje van de oudere uitgave, die ik zelf heb. Ik koop graag tweedehands boeken, omdat ik er dan lekker véél kan kopen, heerlijk!
http://zogodhetleidt.blogspot.com/2018/07/maak-je-geen-zorgen.html 

In bovenstaande blog lees je meer over het boekje 'Vertrouw op God' van Corrie ten Boom. 
Vandaag een ander citaat uit het boekje, met daarin een les:

' Ik moest leren, dat piekeren zonde is, voordat ik het piekeren kon loslaten. Eerst probeerde ik niet te tobben. Dat had evenveel resultaat als te proberen een leeuw te doden met een speelgoedgeweertje. Toen begon ik het geheim te leren. 
Eerst moeten we vergeving vragen voor de zonde van het piekeren. Dan moeten we aanvaarden, dat we door het bloed van Jezus worden gereinigd. Tenslotte moeten we ons door God laten vervullen met de Heilige Geest. Als we met de Heilige Geest vervuld zijn, zal de piekergeest wegvluchten, daartoe gedwongen door de Geest van kracht, liefde en bezonnenheid. '

Hier de bijpassende Bijbeltekst: 2 Timotheüs 1:7: 
Want God heeft ons niet gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht, van liefde en van bezonnenheid

Ik wil je vragen: heb je gepiekerd de laatste tijd? Zo ja, belijd het aan God, geef het eerlijk toe en vraag vergeving. Die vergeving volgt ogenblikkelijk. Dank God daarvoor. Vraag God nu om vervulling door de Heilige Geest. Hij zal je hart nu gaan vullen met de waarheden uit Gods Woord. Dan moet de piekergeest wijken, hallelujah!

Je kunt dit dankgebed gebruiken maar natuurlijk ook je eigen woorden:
Dank U Heer, dat U mij vrijmaakt van deze piekergeest, die een belediging is voor U. U bent te vertrouwen, ja U bent te vertrouwen. Daar twijfel ik geen ogenblik aan. De piekergeest is verslagen in Uw machtige naam. Geprezen zij Uw naam, nu en tot in eeuwigheid, Amen.

Veel zegen lieve vrienden en vriendinnen! en laat even weten hè, hoe jij er in staat. Pieker je nog of is het weg? 

Liefs van Anja8 opmerkingen:

 1. Ik ben heel goed in piekeren. Maar ik leer steeds meer om te vertrouwen op God. Ik zie vertrouwen als een plant in mijn hartetuin. Ik begiet het in gebed. God geeft de wasdom en als er vruchten zijn gegroeid mag ik ze uitdelen. Zo is jouw blog ook een vrucht waar anderen van genieten. Ik ook, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te lezen Anne en jij ook bedankt voor je fijne reactie! Wat beschrijf je dat mooi. Een plant in je hartetuin. En het mag zeker groeien ja, dat merk ik ook. Hoe meer je merkt, dat God te vertrouwen is, hoe meer je Hem vertrouwt :) Fijne avond hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Samen in de Naam van Jezus heffen wij een loflied aan!!!!!!
  Veel zegen en liefs gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Psalm 139 is voor mij een van de teksten die me altijd raakt

  BeantwoordenVerwijderen