zondag 3 februari 2019

Uit de mond van kleine kinderen...
Dan zingt mijn ziel: "Hoe groot zijt Gij!" Daar moest ik net aan denken. Eind december schreef ik hier voor het laatst iets. Daarna werd het stil en dat was goed. 'Zo God het leidt' immers!
De laatste week van het jaar 2018 was, zoals voor velen, drukdrukdruk. We hadden fijne kerstdagen en ook een goede jaarwisseling. Ik ben verwonderd over wat God vorig jaar allemaal gegeven heeft. Dankbaar vooral ook. Aan het begin van dit nieuwe jaar heb ik het opnieuw naar God toe uitgesproken: "Heer, hier is mijn leven. Het is geheel voor U. Leid en leer mij maar, ik wil U volgen." Ik weet het nog goed: ik voelde zoveel verwachting en geloofde/geloof echt, dat God geeft naar de mate dat we van Hem verwachten. Wie veel verwacht, krijgt ook veel. God geeft graag overvloedig! Bij Hem is volheid van vreugde. Zo geweldig!

In psalm 103 staat in vers 2;

"Loof de HEERE, mijn ziel, en vergeet niet één van Zijn weldaden."

Deze tekst wil ik serieus nemen en daarom ben ik vanaf 1 januari begonnen met iets, dat ik elke dag trouw bij wil houden. Het hele jaar lang. Ik schrijf elke dag echt álles op wat ik met de Heere God beleef. En weet je wat nou zo bijzonder is: er gebeurt elke dag wel iets, of beter gezegd: er gebeurt elke dag een heleboel! Ik kan het met schrijven haast niet bijhouden. Geregeld loop ik een paar dagen achter, maar..... ik haal het steeds weer in. De hele maand januari is het gelukt en ik heb zodoende bijna al één notitieboekje vol! Pas las ik globaal het één en ander terug en weet je hoe geweldig dat is? Dan verwonder ik me weer opnieuw en word ik toch zo enthousiast over mijn God en vader! 
Er zijn in de afgelopen maand zoveel dingen gebeurd, mensen op mijn pad gekomen en noem maar op. Zoveel, dat er eigenlijk geen enkele aandrang was om hier op mijn blog ook nog te schrijven. 

Uit de mond van kleine kinderen
Vandaag gebeurde er echter in onze kerk zoiets moois. Daar ben ik zo verwonderd over en blij mee. Ik kan hier gewoon niet over zwijgen en daarom ben ik hier weer bij jullie. 😃
Vrijdagavond en zaterdag hadden wij in de kerk een weekend over de Heilige Geest. Was heel fijn! Vanmorgen stond de dienst nog een beetje in het teken van dit weekend. Er waren ook getuigenissen, altijd mooi. Op gegeven moment kwam één van de oudsten naar voren met een jongetje van 7 jaar. Spannend.... wat zou dat te betekenen hebben? 
"Ik reed van de week ergens heen met een zuster uit de gemeente.", begon de oudste. "We gingen iets regelen voor het Heilige Geest weekend. Ik vroeg haar of zij in de gemeente niet iets zou willen vertellen over het werk van de Heilige Geest in haar leven. Ze aarzelde en besloot het maar niet te doen. Toen hoorde ze haar jongetje van 7 op zijn kamertje, zingen in tongentaal, de taal van de Geest. "Wat doe je?", vroeg ze? "Ik zing in tongen", zei hij. "Dat doet de Heilige Geest in mij."
Toen de oudste dat hoorde van de moeder kreeg hij een ingeving. Zou dit jongetje niet iets willen vertellen over de Heilige Geest ? En zo gebeurde het!
Samen liepen ze vanmorgen naar het podium. "Wil jij aan deze mensen iets vertellen over de Heilige Geest?", vroeg de oudste aan het jongetje En ja, dat wilde hij wel. Zéven jaar oud hè!
"De Heilige Geest woont in mijn hartje, Hij is altijd bij mij. Hij kan ook mensen beter maken. Als jullie ziek zijn, dan kunnen jullie naar mij komen en dan kan ik jullie beter maken."
Is dit niet geweldig?! Zo'n heerlijk Godsvertrouwen uit de mond van deze kleine jongen. Ik zat bijna te voelen of ik niet ergens last van had zodat ik naar dit lieve jochie kon gaan voor gebed 😇
Hij mocht ook nog bidden voor de gemeente en deed dat zo prachtig, kinderlijk eenvoudig. Of alle mensen een fijne dag mochten hebben of zoiets geloof ik.
Een zuster, die al jaren veel pijn lijdt, liet even later door het jongetje voor haar bidden. Ook ontving zij van 2 zussen nog een woord. Daarvan getuigde ze even later in de gemeente en zei: "Ik voel me echt zo gezegend!"
Waarop we zongen: Juich voor de Heer!

Juicht / Hij is verheerlijkt


Juicht, want Jezus is Heer.
Kinderen Sions, verblijdt u ter ere van Hem,
die ons liefheeft.
Hij is verrezen en leeft;
Jezus de Koning,
die mensen het leven weer geeft.
Hij is verheerlijkt,
als Koning verheven, zo hoog,
'k zal Hem prijzen.
Hij is verheerlijkt,
voor eeuwig verheerlijkt
en ik verhoog zijn naam.
Hij is mijn God,
zijn waarheid houdt eeuwig stand.
hemel en aard'
verheugen zich in zijn naam.
Hij is verheerlijkt,
als Koning verheven, zo hoog.


Ik moest dit gewoon even delen. Hoe waar is het wat er staat in psalm 8:3: 

"Uit de mond van kleine kinderen en zuigelingen hebt U een sterk fundament gelegd, omwille van Uw tegenstanders, om de vijand en wraakzuchtige te laten ophouden. (HSV vertaling)

Vertaling Het Boek:

"U hebt de kleine kinderen geleerd U volmaakt te prijzen. Hun voorbeeld zal Uw vijanden en hun die op wraak zinnen, beschaamd doen staan en tot zwijgen brengen!"

In Mattheüs 21 grijpt Jezus zelf op deze tekst in het Oude Testament terug als de kinderen 'Hosanna' roepen in de tempel. De schriftgeleerden en overpriesters vragen Jezus dan: "Hoort U wel wat deze kinderen zeggen?"

"Jezus zei tegen hen: "Ja. Hebt u nooit gelezen: "Uit de mond van jonge kinderen en zuigelingen hebt U voor Uzelf lof tot stand gebracht?"

Ik ben verbaasd over dit voorval, echt waar. Voor het eerst, dat ik een met de Geest vervuld kindje heb horen spreken. 
Vader, wat bent U goed! Ik zie uit naar nog meer van Uw kracht en majesteit!
Dank U wel voor dit geweldige moment in onze gemeente. Dank U wel voor dit jongetje. Zegen hem rijkelijk Heer, tot eer van Uw naam! Amen.

Lieve mensen, hopelijk raakt jullie dit net zo als het mij deed. Verlang je hier ook zo naar? Om te worden als een kind? En heb je ook weleens Gods werk mogen zien in een kind? Ben benieuwd!

Gezegende avond hoor en liefs van mij

7 opmerkingen:

 1. Wat mooi Anja! Over je belofte voor dit jaar en het jongetje. Laat de kinderen tot mMij komen zegt de Heer. En ook dat wij allen moeten worden als een kind als wij Zijn Koninkrijk willen zien. Bedankt om dit te delen ♥️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje lieve zus! Mooi die tekst, die je noemt: Laat de kinderen tot Mij komen. Jezus houdt zoveel van hen!

   Verwijderen
 2. Wow, mooi om bij te houden wat je met God beleeft, ik probeer dat ook te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Danielle, ik deed het eerder al wel, maar dan hapsnap zeg maar. Ik sloeg weleens wat dagen over. Maar het raakte mij zo, dat er staat: Vergeet niet één van Zijn weldaden. Niet één. De kleinste dingen zijn het waard om te onthouden en te gedenken. Jij ook veel zegen erbij, mooi dat je het probeert! Liefs van mij hoor!

   Verwijderen
 3. Mooi geschreven.

  Ik was juist aan het lezen in Palm 8. Zo mooi dat er in het Hebreeuws staat dat het om heel kleine kinderen gaat: Uit de mond van babies and peuters die borstvoeding krijgen (pasgeboren tot 3 jaar in de tijd). Die kunnen nog helemaal niet (zo goed) praten. Ze zijn misschien niet altijd helder te verstaan en begrijpen niet precies de diepe inhoud van wat ze zeggen. Maar God gebruikt het. Jezus haalt deze tekst aan tegenover de overpriesters en schriftgeleerden als zij Hem op het matjes roepen(Mattheus 21). Hij past ze toe op de kinderen in de tempel, die daar Hosanna lopen roepen tot de zoon van David en Hem eren als de Messias.

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aritha, dankjewel, ook voor je toevoeging, dat het in psalm 8 over heel kleine kinderen gaat. Het gaat om het hart en maakt dan niet uit of het praten in mooie zinnen of hoe dan ook gebeurt. Zo mooi hè en bemoedigend. Want dat geldt dan ook voor ons, er is geen goed of fout. We mogen spreken vanuit ons hart :)

   Verwijderen