woensdag 27 maart 2019

Worden wie je echt bent?
                           


Heee lieve allemaal, hier ben ik weer 😃
De laatste tijd zie ik geregeld deze bus rijden.
De tekst erop triggert mij elke keer weer: WORDEN WIE JE ECHT BENT.

Ja, zo gaat het in de wereld. Daar wordt je juf, verpleegster, brandweerman of monteur. Je moet eerst bewijzen, dat je daar geschikt voor bent. Je hebt een diploma nodig om te kunnen worden wat je wilt, of wat er in je zit.

In Gods Koninkrijk is het gelukkig anders! Daar BEN je al iemand.

God de Vader bedacht in de stilte van de eeuwigheid een reddingsplan voor de wereld.
De kern hiervan vinden we in Johannes 3 vers 16:

'Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat  ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.'

Het enige, wat God van ons vraagt is geloof. Hij zegt eigenlijk: "Ik bied je Mijn Zoon aan als
oplossing voor jouw 'zondeprobleem'. Wil je dit cadeau aannemen?"
Er zijn mensen, die van alles gaan proberen om bij God in de gunst te komen: trouwer naar de kerk gaan, goed zijn voor de medemens en geld geven aan goede doelen. Ze denken dat ze daarmee de zaligheid kunnen verdienen. Dat kan echter niet en dat hoeft ook niet.

Jezus heeft voor mijn zonden betaald aan het kruis, volkomen!
Als God de Vader naar mij kijkt, ziet Hij altijd eerst Jezus en dan mij.
Hij ziet mij altijd in eenheid met Jezus.
Ik ben 'in Christus', zo noemen we dat. Paulus noemt deze uitdrukking in de Bijbel heel veel, wel meer dan 200 keer!
'In Christus' ziet de Vader mij nu als rein en heilig.
Ik ben aanvaard en geliefd!

Ben jij altijd op zoek naar de goedkeuring van anderen?
Misschien weet je dan nog wel niet goed wie je bent in Christus.
Ik lees in ' Waardevol zijn... de wens van ieder mens' van Robert S. McGee dit:

"We moeten begrijpen dat ons verlangen naar eigenwaarde van God komt en dat Hij alleen aan dat verlangen kan voldoen. Onze waarde is niet afhankelijk van de vraag of we de wispelturige goedkeuring van mensen weten te verdienen; onze waarde is gebaseerd op de liefde en aanvaarding van God."

We zijn volkomen aanvaard op grond van het offer van Jezus Christus. 
Dit boek is trouwens een aanrader!
Wat ook zo mooi is, is een boekje van Wilkin van der Kamp hierover: "Wie je bent in Christus"Ik citeer:
''In Christus ziet God jou nu als rein, heilig, rechtvaardig en volmaakt. Dit betekent niet dat jij je best moet doen om rein, heilig, rechtvaardig en volmaakt te WORDEN. 'In Christus' ziet God je nu als rein, heilig, rechtvaardig en volmaakt, omdat je een onverbrekelijke eenheid bent geworden met jezus Christus. Dát is het geheim van het 'in Christus' zijn. God zet je 'in Christus' als een koning op de troon en geeft je in hem aanzien voor altijd! Durf je te geloven, dat God zo naar jou kijkt? Je mag  het als een bijzonder geschenk aannemen en het je helemaal gaan toeëigenen!'

Is dat geen goed nieuws?
In de natuurlijke wereld MOETEN we altijd dingen. We moeten van alles, zodat we kunnen worden wie we zijn. 
In de geestelijke wereld ZIJN we in Jezus Christus een nieuwe schepping en moeten we helemaal niets meer. 

Zie jij jezelf al zoals God jou ziet?
Ik hoop het! Het geeft zoveel vrijheid en relaxtheid en ook leer je hierdoor anders naar anderen kijken. Door de ogen van God! 

Gezegende week nog verder en liefs en groetjes,
Anja


8 opmerkingen:

 1. Ik begrijp het denk ik nog niet zo goed.

  Dat ik in Christus rein en heilig ben is Bijbels. Maar ik twijfel aan het rode stukje. Komt ons verlangen naar eigenwaarde van God? Zou je dat uit willen leggen?  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aritha, dankjewel voor je reactie. En ja hoor, dat wil ik wel. Het verlangen naar eigenwaarde is geloof ik iets wat elk mens ten diepste heeft. Door negatieve ervaringen verliezen mensen vaak hun eigenwaarde. Ze voelen zich waardeloos en niet goed genoeg. Jezus' offer zorgt er echter voor dat wij hersteld worden in eer. We krijgen onze waardigheid terug! Dat lees ik heel vaak bij David. Hoe bestreden hij ook wordt, toch zegt hij: 'U echter HEERE, bent een schild voor mij, mijn eer; U heft mijn hoofd omhoog.' (psalm 3:4) Ook in psalm 4 lees ik erover. Daar vraagt David: 'Aanzienlijken, hoelang zult u mijn eer te schande maken?', om daarna uitgebreid te vertellen, dat God het voor hem opneemt en hem tot eer brengt. Ik geloof daarom zeker, dat we mogen verlangen naar 'eigenwaarde'/'eer', die gestoeld is op het volbrachte werk van Christus. Dat we heel goed mogen weten 'wie we zijn in Christus' en daar enorm blij door worden! (dat lees je ook bij David in psalm 4:8)

   Verwijderen
 2. Mooi stukje Anja. Ik beaam dit helemaal. Jaren geleden heb ik het als volgt ervaren. Ik voelde mij minderwaardig. Toen ik ging geloven dat God van mij hield verdween dit minderwaardige gevoel. Ik voelde en voel mij nog steeds door God, IN Christus, geliefd. Ik maak nog steeds fouten, of zondig. Toch weet en geloof ik dat dit niets afdoet aan Gods kijken IN Christus naar mij. Alleen kan na mijn fouten mijn eigen kijk op mezelf vertroebeld zijn. Om dat te herstellen is belijdenis naar God en eventueel naar mensen toe nodig. Dat werkt helend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je mooie reactie Rinske! Wat mooi, hoe jij dit zelf zo ervaren hebt! Je kijk op jezelf kan idd vertroebelen, dat merk ik zelf ook. De boze doet daar ook alles aan wat hij kan. Eerst probeert hij te verleiden tot zonde, als dat lukt, dan klaagt hij aan. Daar word je soms zo moe van hè. Ik verlang er echt naar om steeds meer op Jezus te mogen gaan lijken :)

   Verwijderen
 3. Mooi Anja. Ik wist dit wel maar het is fijn om eraan herinnerd te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie Anne! en ja, zo werkt dat bij mij ook vaak. Soms komen woorden, die je al 10 keer gelezen hebt. ineens binnen, dat is ook zo wonderlijk.

   Verwijderen