zaterdag 4 mei 2019

In de schaduw van de Almachtige
Wat kunnen we toch veel leren vanuit de natuur. Zeker als we er alert op zijn. Vanmorgen zag ik moederzwaan met haar 7 jonkies. Zo schattig en vertederend. Ik heb er een hele tijd naar staan kijken. En natuurlijk heb ik er een berg foto 's van gemaakt. Allicht zitten er dan een paar goeie bij en dat was ook zo. Mijn aandacht werd vooral getrokken, door de kleintjes, die opvallend dicht bij hun moeder bleven. Elke keer zwommen ze naar haar toe en keken ze naar haar. Ze zijn van haar afhankelijk!

Het laatste deed me (uiteraard) denken aan de relatie met mijn hemelse Papa. Ik ben ook van Hem afhankelijk. Ik kan geen stap doen zonder Hem en dat wil ik ook niet. Gisteren las ik Johannes 15 nog over de Wijnstok en de ranken. 'Blijf in Mij en Ik in U, want zonder Mij kun je niets doen.' Elke dag weer is mijn gebed: Heer, leid mij, wees bij mij, ga met mij, help mij. Ik weet dat Hij bij mij is en mij leidt, maar toch spreek ik het steeds weer uit. Ik wil me afhankelijk opstellen.

Ik moet denken aan psalm 91, waar staat:

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. 

Daar is het zo veilig! Zie je op de foto dat zwaantje naast zijn moeder? Het zit in haar schaduw. Dat is zó dichtbij, zó veilig. Op internet vond ik deze foto:Is dat geen heerlijk plaatje van een fantastisch veilig plekje? Zo veilig, nog veel veiliger zelfs, is het nu ook dichtbij Papa. Blijf daarom dicht bij Hem. Zoek Hem dagelijks door gebed en Bijbellezen. Hij wil zo graag een relatie met jou. Hij wil, dat je dicht bij Hem blijft. Hij houdt dan de wacht over je. Hij sluimert of slaapt niet, zegt psalm 121. Ik lees daar:

De HEERE is uw Bewaarder; de HEERE is uw schaduw aan uw rechterhand. 

Andrew Murray schreef een mooi boekje over dit onderwerp: 'Blijf in Christus'
Ik citeer een gedeelte uit het voorwoord:

'Er is tijd voor nodig om in Jezus, de Wijnstok te groeien. Verwacht niet in Hem te kunnen blijven indien u Hem niet de tijd geeft dit te bewerkstelligen. Het is niet voldoende Gods Woord te lezen en dan - wanneer wij denken dat wij ons de gedachtes hebben toegeëigend, en God om Zijn zegen hebben gevraagd - voorwaarts te gaan in de hoop dat de zegen zal blijven. Nee, het is nodig dat u iedere dag de tijd neemt om met Jezus en met God te zijn. We moeten ons aan Jezus voeden, willen we door hem leven. Daarom, indien u wilt leren in Jezus te blijven, neem iedere dag voor u leest, terwijl u leest en nadat u leest, voldoende tijd om in levend contact met Jezus te komen en uzelf nadrukkelijk aan Zijn zegenende invloed over te geven.'

Ik heb zelf gemerkt, dat als je dit elke morgen gaat doen, je het niet meer kunt missen. Voor je het weet zit je een half uur of langer te lezen en te bidden. Ik kan dit echt uren volhouden en moet op gegeven moment gewoon maar stoppen. Hoe heerlijk zal het in de hemel zijn, als we Hem altijd en voor eeuwig mogen groot maken! Voor altijd in Zijn nabijheid. daar verlang ik naar.

Tegen jullie wil ik zeggen: luister het lied van Sela eens: 'Mijn toevlucht' en zeg tegen de Heer: "Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God! Ik vertrouw op U."
Ik wens je toe, dat je net als dat ene zwaantje zo dicht mogelijk tegen Papa aan mag kruipen en je veilig zal voelen onder Zijn vleugels.

Gezegend weekend nog en veel liefs,
Anja

PS: zie ook vorige blogs over dit onderwerp zoals deze: https://zogodhetleidt.blogspot.com/2018/11/veilig.html 


10 opmerkingen: