vrijdag 14 juni 2019

Over een telefoon, tongentaal en een tas...

De hele week had ik al het idee, dat ik naar Ridderkerk moest. Geen idee hoezo. Ik had er niet specifiek iets te doen namelijk. Wel dacht ik even aan boekwinkel De Kandelaar. Daar kom ik af en toe, als ik toch naar de Ridderhof ga. Misschien moet ik daar iets gaan kopen voor iemand? Ik deed het echter niet.

Tot er gister iets mis ging. Mijn telefoon heeft al een tijdje kuren. Als ik een liedje wilde luisteren, lukte dat niet. Dan moest ik eerst de app bijwerken en dat lukte dan vervolgens niet. Oké, nou dan maar geen liedjes via mobiel, ik heb gelukkig ook nog een laptop. Maar toch wel lastig.
Gister gaf WhatsApp aan, dat er een update nodig was. Oké, ik op doorgaan geklikt en er verscheen één of ander schermpje met mijn account erop. Dat wilde echter niet weg en er gebeurde verder niks. Nou leuk, geen update en dus geen WhatsApp. En dus geen contacten meer.
Pfft, nou dat is echt niet leuk. Ik kan niet zonder m'n contacten via WhatsApp. Bellen heb ik een gruwelijke hekel aan, ik doe alles via de app. Dat vind ik zo makkelijk.

Toch naar Ridderkerk
Vanmorgen moest ik dus van armoe naar de winkel waar ik die telefoon gekocht heb. Die staat, jawel, in Ridderkerk. Dacht ik hoor, achteraf bleek ik hem in filiaal Zwijndrecht gekocht te hebben 😃 Ze konden me in Ridderkerk wel helpen gelukkig.
Althans, daar leek het eerst niet op. Het meisje, dat me hielp, zag mijn mobiel en keek eens bedenkelijk, "Dat is wel een erg verouderde telefoon", sprak ze. "Je hebt heel weinig opslagruimte, te weinig voor alle updates die steeds nodig zijn."
Ik sta verbaasd. Ik heb deze telefoon 1,5 jaar. Moet ik hem nu wegdoen, omdat ik niet meer op WhatsApp kan? Ja, het meisje blijft erbij. "Het internet is ook nog eens erg langzaam", voegt ze eraan toe. En ze heeft een hele goede telefoon voor me, die zeker 4/5 jaar meekan. Ik denk: o, maar dat gaat niet, ik kan nu geen nieuwe telefoon kopen. Ik moet geld apart houden voor de stilteretraïte van binnenkort en ook nog een studietermijn betalen. Dat past niet in mijn plaatje....

Tongentaal
Dan denk ik er ineens aan: ik kan in tongen bidden! Dat kan immers altijd en overal en zeker als er een 'crisis' dreigt. Dat heb ik allemaal geleerd uit het geweldige boek van Tom de Wal.


Ik ben daar zo blij mee, Tom! 😃 Ik moet er nodig nog eentje bij kopen. Van de week hebben we in het Huis van Gebed nog samen met een vriendin geoefend. Ik noemde toen ook jouw boek en zei tegen m'n vriendin, dat ze het wel mocht lenen. Ik thuis zoeken.... verdraaid nog toe, da's waar, ik heb het al aan een andere vriendin uitgeleend 😃. Het wordt dus goed gebruikt.

De tas
Oké, ik dus in mezelf in tongen bidden in die winkel. "Heer, laat die telefoon het weer doen, alstublieft", verzuchtte ik tussendoor. Ik bad en bad. Naast me stond nog een klant, een goedlachse donkere man. Hij knikte vriendelijk naar me, terwijl ik daar in tongen bad. Ineens zegt hij, wijzend op mijn tas: Staat daar nou: 'Never fall in love?' 😂 Ik schud van 'nee' en hij voegt meteen toe: "Ik maakte me al zorgen".
Ik: "Zie je nu wat er wél staat?" Ja, dat ziet hij. Ik wijs naar boven en zeg: God, Jezus. I love Jesus!" Hij lacht nog steeds vriendelijk.
Zou ik hiervoor naar Ridderkerk hebben gemoeten? Om Jezus te laten zien, daar in die winkel? Of was het een beproeving van mijn geloof? Of moest ik gewoon leren om in elke situatie in tongen te bidden? Misschien wel alle drie …..
De man keek nog verschilldende keren belangstellend mijn richting op. Vroeg nog of de telefoon naar mijn zin was. Haha, nou nee, nu even niet..... En daarna had de medewerker het over het koffieapparaat en vroeg de vriendelijke man nog of ik van koffie hield. Ik vermoed dus dat hij meer interesse in mij had, dan in Jezus. (haha, was best beetje grappig) In wezen maakt dat ook geen verschil want Jezus woont in mij en waar ik ben, daar is Hij. Wow, hoe mooi is dat eigenlijk hè!

 "Heer, zorgt U alstublieft voor deze man. Mag hij U leren kennen? Breng mensen op zijn pad , die hem van U zullen vertellen. In Jezus naam, bid ik U dit. Amen."

Mooie ochtend zo....! Tja en nu is de telefoon nog niet eens in orde 😊
Ik weer in tongen bidden en bidden. Het meisje zegt: "Er is nog 1 mogelijkheid, dat we de hele telefoon resetten, maar dan ben je alles kwijt. Nou, laten we dat maar proberen dan! Ik bid terwijl wel verder. Alles gaat eraf, alleen de contacten heb ik gelukkig nog. Alles weer instellen en dan zijn we weer bij WhatsApp. Laden, laden, laden. "Zie je wel", zegt het meisje, "dit duurt heeeel lang! Hij trekt het niet. Kijk, hij geeft ook een foutmelding." O nee, die is nu weg. Laden, laden..... en dan, kijk nou: hij doet het! Ja, hij doet het!! Wow! Het meisje is verbaasd, dit had ze niet verwacht. "Zodra je er meer apps op zet en er updates nodig zijn, dan zal hij er weer mee stoppen", zegt ze. Nou, dat zien we dan wel weer!

Hallelujah! Mijn telefoon werkt weer! Thuis zet ik facebook er weer op, lukt ook en google doet het ook weer. Niks aan de hand.
Dank U Heer! U bent groter, dan welk probleem ook. Ik loof en prijs Uw grote naam!

Spreek jij ook in tongen of zou je het willen? Het boek van Tom is echt een aanrader. Ik begrijp het ook, als je er wat huiverig tegenover staat hoor, had ik eerst ook. Vraag God vrijmoedig om de Heilige Geest en om Zijn gaven. Hij geeft zo graag goede gaven aan zijn kinderen!

Ik wens jullie alvast een gezegend weekend!
Liefs van Anja

2 opmerkingen:

  1. Dat boek wil ik zeker eens lezen, mooi wat je schrijft, tongentaal is zo krachtig !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja idd Danielle! Het boek is te koop via de site van Frontrunners Ministries. Ik wens jou een gezegende zondag toe!

      Verwijderen