vrijdag 10 januari 2020

Zie, Ik maak alle dingen nieuw

En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. (Openbaring 21:5)

Deze tekst is belangrijk voor mij geworden, omdat de Heilige Geest hem in mijn hart bracht. Ik ben benieuwd naar de uitwerking ervan in mijn eigen persoonlijk leven en hopelijk ook dat van mijn man en kinderen.

Ik geloof, dat de vernieuwing in mijn eigen leven al wel een tijdje gaande is. Dat begon  halverwege vorig jaar. Toen hoorde ik echt overal en overal duiven koeren. Nu weten we natuurlijk, dat de duif onder andere een beeld is van de Heilige Geest. Ik bad daar de hele zomer om, echt de hele zomer. Elke keer als ik die duiven hoorde, dacht ik: o ja, de Heilige Geest! Bij Martin Koornstra had ik een mooi gebed gevonden:

Heer, laat mijn karakter zo snel groeien, dat het de kracht kan dragen, die U wil geven.

Ik dacht: dat ga ik bidden! Ik bad het zo vaak ik eraan dacht. Ik noemde geregeld alle vruchten en gaven van de Geest op en bad daarom. (niet dat dat hoeft op deze manier, maar ik wilde ze zó graag allemaal hebben!)

In Lukas 11:13 lezen we, dat God Zijn kinderen graag de Heilige Geest geeft:

Als u die slecht bent, uw kinderen dus goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal de hemelse Vader de Heilige Geest geven aan hen die tot hem bidden? 

Hij gaf de Heilige Geest ook aan mij!
Maar wel anders dan ik had verwacht. Ik dacht meer kracht te gaan krijgen in bijvoorbeeld de genezings- of bevrijdingsbediening, maar God bracht mij terug bij JEZUS.

Hij liet mij zien, dat ik in al mijn ijver Hem een beetje vergeten was. Ik beleed mijn schuld en vroeg om vergeving. Jezus was niet boos, o nee. Hij verwelkomde mij hartelijk en zei, dat ik blij mocht zijn en dat het nu tijd was om feest te vieren! Wat een liefdevolle ontvangst!

Ik leerde, dat het niet gaat om wat ik DOE, maar om wie we BEN in Hem. En nu zakte deze 'kreet' van mijn hoofd naar mijn hart en snapte ik hem pas echt. Ik wil nu echt niet meer weg, ik wil blijven in Zijn liefde.

Vervolgens vroeg God mij: Wil je nu alles wat je van Mij hebt gekregen, aan Mij terug geven? Ik voelde, dat dit in mijn geval 'letterlijk opgeven' betekende. Ook omdat het 'werken' een deel van
mijn identiteit was geworden.

Na een korte, heftige strijd gaf ik me over en zei ik 'ja' tegen God. Ik heb direct daarna zowel mijn betaalde werk als al mijn vrijwilligerswerk opgezegd. Inmiddels was ik begonnen met het schrijven van een boek over bemoedigen. God bevestigde heel duidelijk, dat ik daarmee door mocht gaan.

Zo veranderde ik het afgelopen half jaar van een drukke bezige bij, in een rustig huismusje, dat elke dag met haar neus in de Bijbel en in de laptop zit. God zorgt voor alles wat ik voor mijn boek nodig heb, dat is echt zo bijzonder. Ik geniet van de samenwerking met Hem en ook geloof ik, dat deze er vanaf nu altijd zal zijn.

Koning Jezus, U, ja U alleen breng ik alle lof en dank, voor alles wat u deed en doet. U bent oneindig groot en goed.

Zie, U maakt alle dingen nieuw. Ja, ga maar door Heer en voltooi Uw eigen werk. Amen.


10 opmerkingen:

  1. Mooi! Ik vind het heel fijn dat je dit deelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat God je terug bracht bij de Here Jezus. Als je bij Hem bent heb je alles wat je nodig hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van een rennende Martha naar de rustige Maria. Daar aan Zijn voeten leer je het meest. Dank voor het delen en zegen met het schrijven van je boek.

    BeantwoordenVerwijderen